Небезпека на нашій тарілці: це дієтичне м'ясо пов'язане із ризиком захворювання на рак.


Нове дослідження показало зв'язок між споживанням курятини та ризиком онкозахворювань
Італійські вчені з Національного інституту гастроентерології оприлюднили результати дослідження, в якому було виявлено, що щотижневе споживання понад 300 грамів курятини пов'язане із збільшеним ризиком онкологічних захворювань шлунково-кишкового тракту на 27% у порівнянні із меншим споживанням цього продукту.
Вчені зауважують, що сучасні методи вирощування курей часто передбачають використання антибіотиків та гормонів, а також перегрівання курятини під час приготування може сприяти розвитку онкозахворювань. Лікар гастроентеролог і терапевт Євгенія Белінська рекомендує вибирати органічну курку і готувати продукт при помірних температурах до 140 градусів, а також варто додавати більше інших джерел білка до раціону, таких як індичка, риба, бобові культури та тофу.
Читайте також
- Водіїв попередили про неминуче подорожчання пального: названо причину
- Іран координував атаку з Катаром та попередив США: нові деталі "символічного удару"
- ПФУ здивував українців сумами: що відбувається з червневими виплатами
- Українців чекають сім важливих нововведень уже з 1 липня: вони торкнуться всіх
- Овочевий ринок лихоманить: що відбувається з цінами на капусту, цибулю та моркву влітку
- Зеленський зустрівся зі Стармером: обговорили санкції проти Росії та розвиток оборонної співпраці